TR | EN
Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İsmühan POTOĞLU ERKARA görevine başlamıştır.
28.05.2018
Öne çıkan görsel

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İsmühan POTOĞLU ERKARA görevine başlamıştır.

1971 Sivrihisar doğumlu olan Prof. Dr. İsmühan POTOĞLU ERKARA lisans öğrenimini 1993 yılında Anadolu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde tamamladıktan sonra 1996 yılında yüksek lisans öğrenimini, 2005 yılında ise doktora öğrenimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlamıştır. 1994 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak akademik yaşamına başlamıştır. Aynı kurumda 2008 yılında Yardımcı Doçent; 2010 yılında Doçent; 2015 yılında ise Profesör ünvanlarını alan İsmühan POTOĞLU ERKARA 2011-2014 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2017-2018 yılında Botanik Anabilim dalı Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Bitki Morfolojisi ve Anatomisi, Bitki Sistematiği ve Palinoloji konularında uzman olan Prof. Dr. İsmühan POTOĞLU ERKARA’nın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 60’dan fazla makalesi ve 100’den fazla uluslararası-ulusal kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Uluslararası Hakemli Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi’nin Baş Editörü olan Prof. Dr. İsmühan POTOĞLU ERKARA evli ve bir çocuk annesidir.