TR | EN
Pınar Süt Mamülleri Sanayii A.Ş.’ye yapılan inceleme gezisi
30.11.2016
Öne çıkan görsel

“Gıda Mikrobiyolojisi” dersi alan öğrencilerin gezisi.

Bölümümüz “Gıda Mikrobiyolojisi” dersi alan öğrencileri 29 Kasım 2016’da, Pınar Süt Mamülleri Sanayii A.Ş.’ye bir inceleme gezisi yaptı. Fabrikanın; pastörizasyon ve UHT, fermentasyon (yoğurt, peynir ve ayran üretimi), meyve suyu ve Tetra Pak ambalajlama üniteleri ayrıca Mikrobiyoloji ve Kimya Laboratuvarları gezildi. Dersi veren öğretim üyesi Doç. Dr. Buket KUNDUHOĞLU, derste öğretilen “gıda muhafaza yöntemleri” ve “fermente gıda üretimi” gibi konuların yerinde gözlenmesinin öğrenciler açısından oldukça öğretici olduğunu ve bunu sektörün en iyilerinden biri olan Pınar Süt A.Ş.’de gerçekleştirebilmenin oldukça önemli bir deneyim olduğunu belirtti.