Çift Anadal programında Ön Lisans Diploması verilmesi

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 16. maddesi uyarınca çift anadal yapan öğrencilerin kayıtlı olduğu anadalından mezun olduktan sonra, ikinci anadal programına devam eden öğrencilerin ikinci anadala devam etmek istememeleri halinde Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Önlisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre ikinci anadalından ön lisans mezunu olabilmek için gerekli kriterleri sağlamak şartıyla ön lisans diploması alarak mezun olup olamayacakları hususunda Başkanlığımıza yapılan başvuru 22/03/2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve çift anadal programında kayıtlı olan ve çift anadal programından başarılı olamayan öğrencilerin Anadal derslerinin 240 AKTS'sinin dışında ayrıca 120 AKTS sağlaması durumunda alan belirtmeyen önlisans derecesi alabileceğine karar verilmiştir.