Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete MISIRLIOĞLU’nun MAGMA Ocak sayısındaki yazısı
4.07.2018
Öne çıkan görsel

MAGMA Dergisinin 2018 Ocak sayısında, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete MISIRLIOĞLU’nun, topraksolucanlarının medikal yönüne dikkat çeken bir yazısına yer verildi.

Yazıda, tüm dünyada bu canlılardan elde edilen bileşik ve enzimlerin çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini gösteren akademik çalışmalardaki artışa değinen Mısırlıoğlu, bunun yanı sıra son yıllarda yapılan bazı çalışmaların ise bu canlılardan elde edilen sölom sıvısının anti-tümör etki gösterdiğini ve bu yüzden topraksolucanlarının kanser tedavisinde kullanılabilmesi konusunda umut verdiğini anlattı.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete MISIRLIOĞLU’nun yazısı